Coöperatie Dichtbij is een unieke zorgaanbieder die ervoor zorgt dat mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, thuis kunnen blijven wonen, leven en sterven. Wij zien het als onze missie om de zorg innovatief, doelmatig en zo goed mogelijk te maken. Onze raad van toezicht heeft daarin een belangrijke rol: hij houdt toezicht op ons beleid en de algemene gang van zaken en fungeert als klankbord voor de raad van bestuur. Voor onze raad van toezicht zoeken wij per 1 januari 2025 een nieuw lid met brede ervaring binnen het sociaal domein.
Lid Raad van Toezicht
Attributen
Delen
Coöperatie Dichtbij is een unieke zorgaanbieder die ervoor zorgt dat mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, thuis kunnen blijven wonen, leven en sterven. Wij zien het als onze missie om de zorg innovatief, doelmatig en zo goed mogelijk te maken. Onze raad van toezicht heeft daarin een belangrijke rol: hij houdt toezicht op ons beleid en de algemene gang van zaken en fungeert als klankbord voor de raad van bestuur. Voor onze raad van toezicht zoeken wij per 1 januari 2025 een nieuw lid met brede ervaring binnen het sociaal domein.
Coöperatie Dichtbij in het kort
Bij Coöperatie Dichtbij zijn ongeveer 150 zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en 100 zorgorganisaties aangesloten. Dit zijn onze leden en met elkaar bieden wij zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland. De coöperatie is inmiddels een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt die zich onderscheidt in samenwerking, kwaliteit en innovatie. Jaarlijks bieden wij aan ruim 2500 cliënten zorg en begeleiding vanuit de Zvw, Wlz, Wmo, Jeugd en Forensische zorg.
Coöperatie Dichtbij is hoofdaannemer en participant van een aantal grote lumpsum-aanbestedingen binnen het sociaal domein in Noord-Nederland.
De leden van Coöperatie Dichtbij besteden taken op het gebied van administratie, declaratie, marketing en contractering uit aan het centrale kantoor in Groningen en de dependance in Almelo. Hier werken ongeveer 35 Dichtbij-werkers. De (eenhoofdige) raad van bestuur heeft de dagelijkse leiding over het team van Dichtbij-werkers en de coöperatie.
Meer informatie is te vinden op www.cooperatiedichtbij.nl.
De raad van toezicht (RvT)
Taken
De RvT bestaat uit drie onafhankelijke leden. Op dit moment nemen dhr. Erik Drenth (voorzitter), mw. Anita Wildeboer en dhr. Hans Nijman plaats in de RvT. De RvT houdt toezicht op het beleid en de algemene gang van zaken binnen Coöperatie Dichtbij. De RvT beoordeelt de strategie, houdt de realisatie van doelstellingen in de gaten, beoordeelt risico’s verbonden aan de bedrijfsactiviteiten en houdt toezicht op de geleverde kwaliteit van zorg, (financiële) continuïteit en gezondheid van de coöperatie. De taken worden uitgevoerd conform de Governancecode Zorg 2022. De RvT is werkgever van de raad van bestuur en vervult tevens een belangrijke rol als kritische sparringpartner van de raad van bestuur en geeft gevraagd en ongevraagd advies.
Verantwoording, benoeming, zittingsperiode
De RvT legt verantwoording af aan de algemene ledenvergadering (ALV) – die bestaat uit alle aangesloten zzp’ers en zorgorganisaties. Nieuwe RvT-leden worden voorgedragen aan de ALV en door de ALV benoemd. De zittingsperiode bedraagt vier jaar met de mogelijkheid om deze één keer te verlengen.
Tijdsbesteding
De RvT vergadert tenminste zes keer per jaar in Groningen. De tijdsbesteding voor deze vergaderingen bedraagt circa 60 uur per jaar. Aanvullend wordt van leden verwacht specifieke themabijeenkomsten van de organisatie bij te wonen, contact met de cliëntenraad te onderhouden en de halfjaarlijkse ALV bij te wonen. Tot slot wordt verwacht dat de RvT leden de ontwikkelingen van de NVTZ volgen en dat zij voldoen aan de eisen van permanente educatie.
Vergoeding
Leden van de RvT ontvangen een vergoeding passend binnen de WNT, de wettelijk vastgestelde klasseindeling en de Bezoldigingsregeling NVTZ.
Profiel
Het het oog op de huidige samenstelling van de raad zoeken wij een kandidaat met brede ervaring binnen het sociaal domein die zich wil verbinden met de missie en visie van de coöperatie.
Wij verwachten dat de kandidaat een duidelijke visie heeft op de actuele ontwikkelingen en uitdagingen in de zorg en het sociaal domein. Als kandidaat beschik je over toezichthoudende en/of bestuurlijke ervaring en het vermogen om op strategisch niveau en op onafhankelijke wijze de rol van toezichthouder te vervullen. Een financiële achtergrond is een pré. Je hebt gevoel voor organisaties waar professionals werken en de maatschappelijke en politiek context waarin onze organisatie zich bevind. Je beschikt over een kritisch analytisch oordeelsvermogen, je bent besluitvaardig en communiceert gemakkelijk op alle niveaus. Bij voorkeur heb je een stevig (zakelijk, politiek en/of sociaal) netwerk in het werkgebied van de coöperatie.
Personen die een toezichthouder- of bestuursfunctie bekleden bij een organisatie die een zakelijke relatie heeft met Coöperatie Dichtbij komen – in verband met de vereiste objectiviteit – niet in aanmerking voor deze functie.
Procedure
Ben je geïnteresseerd om toezichthouder te worden bij Coöperatie Dichtbij? Wij ontvangen graag vóór 25 november een CV en motivatie via hr@dichtbij.coop. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met mw. Anita Wildeboer, lid van de RvT, via 00wildeboer@gmail.com of telefoonnummer 0615568082. Of dhr. Erik Drenth, voorzitter RvT, via erikdrenth@planet.nl of telefoonnummer 0651899169.
Wij voeren op donderdag 19 december a.s. gesprekken met een aantal, uit de brieven geselecteerde, kandidaten. De gekozen kandidaat wordt tijdens de eerste ALV van 2025 voorgedragen.
Organisatienaam | Coöperatie Dichtbij |
Locatie | Groningen |
Branche | Gezondheidszorg |
Profiel | Sociaal Domein |
Vergoeding | nb |
Sluitingsdatum | 25-11-2024 |